torstai 15. tammikuuta 2015

Tikulla silmään joka 2014 4-6 muistelee

Huhtikuu

Kuoringalla metriset jääpenkat puskenut rantaan. Oli ihan isoja maamääriä työntänyt mukanaan. Toisaalta ihan hyvä niin uimakohtiakin tullut siistittyä samalla kun tasoteltu maata.

Kuntoutuksessa kokeilin huovuotettujen korujen tekoa. Ei ehkä ihan miun juttu kuitenkaan. Tykkään enemmän vaatesuunnittelusta ja ompelusta.

Tämmöiset kaveritkin jo heräili hyvin kohmeisina...

Valitettavasti vain saivat lumisateen päällensä.

Yksi päivä satoi rakeita ihan kunnolla. Hassuja nuoskarakeita, kuin pieniä lumipalloja. 


Toukokuu

Niin mikä kuu?

TuppiKuuKuu! Toimii kuivassa

kuin kosteikossakin! (Löydettiin karpaloitakin. oli herkkua)

Kesäkuu on myös loistava aika kerätä versoja ja värjäyskasveja. (Nokkonen oikealla) Tulppaanit kukkii mukavasti samalla (kellä kukkii kellä ei)

Kävin ihmettelemässä puron juoksua ja pitkään tutkin ja ihmettelin raparperin kasvua. En ole tähän nuppuvaiheeseen kiinnittänyt koskaan niin paljoa huomiota. Sieltä tulee tuommoisia alienin munia joista kuoriutuu aivot jotka aukeaa ja alkaa kasvattaa vartta ja samalla toinen alienin muna puskee sieltä juurelta ja sitten poksahtaa auki ja uudet aivot alkavat kasvaa... Aika friikkiä. Hulluja nuo raparperit.


Kävin kehräyskurssilla Viinijärvellä, opeteltiin karstauksesta eteenpäin värttinällä kehruu (kun miltei kaikki oli rukilla kehrännyt jossain vaiheessa ainakin). 

Neuloin sukat (loppuun) ja värjäsin villaa sekä kasvivärein että EMO -värein. 


Ompelin alushametta ja maalasin taloa. Vahingossa vähän autoakin.Leivoin keksejä ja kakkua ja juhlittiin tädin synttäreitä. (Se kakun leikkuu on meilläpäin vakava ja juhlallinen hetki. Jos ei muuta kuvaa joistain juhlista ole otettu niin kakunleikkuukuva on oltava.)Tällaisen tein kuntoutuksessa sitten lahjaksi. Piti tulla venevati mutta tulikin lehti. Noh, voi sitä tarjottimena käyttää tai ovikranssina. 


Kesäkuu

Kun kaikista istutuksista alkaa kasvaa jotain. Ja osasta ei mitään. Mutta vehreyttä näkyvissä. 

Tein itselleni värjäyspaikan ja keräsin lupiinin lehtiä ja varsia ja värjäsin sitten harmaata villaa.Pupu pääsi pihalle.

Isäntäkin pääsi pihalle.

Vieras paistoi lettuja kun emäntä luki viherpihaa riippukeinussa.

Kävin kuntoutuksessa jossain maatilalla heinäpaaleja siirtelemässä ja koiraa rapsuttelemassa. Siellä oli kans ...

ANKKOJA (jotka ei tykännyt olla kuvattavana tai et tulis lähelle)

Ja siellä oli VUOHI mut siitä sai huonoja kuvia. Ja sit oli paljon heppassii. Ja sit ratsastettiin. Mie olin viimenen ja oli jalustavyön vyöosuus tainnut jo löystyä kun ravissa tein sitten tiukan käännöksen ja se pyörähti ympäri. Onneksi minulla on paljon kokemusta hevosen selästä tippumisesta niin ei käynyt kuinkaan. Ei muuta kuin vyö tiukemmalle ja takas selkään. Vajaan tunnin kärsi olla kosketuksissa hevosen kanssa ja sitten iski ihottuma ja kutina. Edistystä kuitenkin. Kai.
Tämmösen sain valmiiksi. Kevätpäiväntasaus mystery shawl. Leveyttä n. 2 metriä, pituutta n. 1.3 metriä. Se o iso ja lämmin. Ja vaikka lanka loppukin kesken niin tuo tummempi reuna oikeestaan sopii siihen.

Oli
juhannus...

Juoksukisat....

 Ja käynti äitin luona. Yritin ottaa kuvaa kauniista vanhasta puun käppyrästä niin Tuppi tulee photobombaamaan.

Ja Rora vielä juoksi onnellisena ympyrää.

Ja vielä yksi corgikuva!


2 kommenttia: