tiistai 1. heinäkuuta 2014

Aikaansaannoksia ja tulevia

Tatuoinneista, Juha hakkasi miulle tällaisen oikean käteen. Kiertää sitä hieman. Värien kanssa olen pulassa koska suunnitelmani väriyhistelmät ei toimi ja väen väkisin haluisin ulkolehdet tumman violeteiksi... 
Onneksi tässä on aikaa miettiä värejä vaikka kuinka kauan... jos vaan ite jaksaa oottaa ja katella sitä värittämättömänä. :D


Itse oon ollut aika vaisu tatuoimisessa, pitkään on pitänyt omaa jalkaa jatkaa ja harjotella häivytysiä ja vesivärityyliä mutta tällaisen sentään olen saanut hakatuksi. Tämä oli opettavainen kun lähempänä rannetta oli niin helppo vetää ja hyvä että koski kun väri jo tarttui ja lähempänä kyynärvartta väri ei tahtonut tarttua ei millään. Sitä kun harvemmin töitä tekee ei muista kuinka nopeasti iho muuttuu eri kohissa. :)Neulepuolella olen saanut tämän shaalin aikaan. Kyseessä on siis Mysteryshawl/Kevätpäiväntasaushuivi. Koska olen taas huonontunut en pysty pitsiä neulomaan koska pääni ei pysy siinä perässä. Tämä huivi tuli seitsemänä vihjeenä eli lyhyinä kaavioina. Minun ei tarvinnut missään vaiheessa ymmärtää kokonaisuutta tai isoa kuvaa, piti vain keskittyä maksimissaan 25 silmukan kaavion osaan kerrallaan ja siihen mie pystyin. Olen tästä työstä aika turkasen ylpeä että oon kyennyt jotain näin suurta tekemään. Tuo on kuitenkin 140 x200cm kokonen sänky johon tuo on pingotettu joten koko ei ihan pieni ole.
Lankana on ohut 100% karstavillalanka (jonka ihana violetti sävy loppui kesken joten loppu on tehty punertavalla). Työ valmistui loppujenlopuksi aika nopeaa, en osaa tarkkaa aikaa sanoa mutta olettaisin että muutamassa kuukaudessa.


Sitten voikin alkaa seuraavaa projektia suunnitella. Ja se ei olekaan ihan pieni tai fiksu.  Tuulenpitävä kirjoneuletakki. Alusta loppuun suunniteltu itse, kolmosen puikoilla. Lankana on Pirtin kehräämön kolmisäikeinen karstavillalanka josta kilo on värjätty efektiväreillä ja loput tulee kasviväreillä. Tässä on lupiinilla värjätty lanka keräytymässä, takana vyyhtejä ja valmiita keriä. Laskin että lankaa menisi noin 2.9 kiloa projektiin, mutta minulla on vain  2.7 kiloa. Toisaalta laskin isoina neliöinä ja tarkoitus on saada hieman muotoa yritettyä torso-osaan ja hihathan kapenevat joten lanka voisikin riittää juuri ja juuri. Sitten kun vain osaisi arvioida kuinka paljon mitäkin lankaa tarvitsee että kuviot pysyisivät saman värisinä koko nauleen ajan!


Testitilkku neuleeseen. Alku on tehty nelosen puikoilla mutta siitä tuli liian löysää joten loppu on tehty 2.75 puikoilla. Close enough. Alussa pohjalla on efektivärjättyä lankaa ja kuvio tehty lupiinilangasta, seuraavana pohjalla punaiseksi värjätty efektilanka ja aiemman kuvion pohjalanka (eivät tomi yhessä, eikä toimi tuohon punaisee lupiinilankakaan),  Tuo punanen on miusta liian päällekäyvä, mutta sitä onkin vain parisataa grammaa joten siitä tulee kuvioihin tehosteväri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti