keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto kuuluu ehdottomasti syksyyn. Vieläkin perinteisempi on ollut kurpitsakeitto mutta koska en vieläkään pysty itse kasvattamaan ja äiti ei ole ylimääräisiä kurpitsoja tyrkyttänyt minulle on kasvissosekeitto seuraava vaihtoehto. Ihanaa, helppoa ja nopeaa. Ota niitä kasviksia ja juureksia mitä haluat, pilko, viskaa veteen, keitä, mausta, soseuta, valmis! Tarkempaa? Ok.

KASVISSOSEKEITTO - OHJE


VIHREÄ KEITTO:
3 keskikokoista porkkanaa
1 pieni kukkakaali
kourallinen (tai kaksi) pitkiä papuja
puolikas kiinankaali, hyvä heittää kaikki kasvisten jämät mitä kaapista löytyy
1 keskikokoinen kesäkurpitsa

VÄRIKÄS KEITTO:
3 keskikokoista porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 keskikokoinen bataatti
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 punajuuri

kasvisliemikuutio tai suolaa maun mukaan
teelusikallinen jauhettua inkivääriä tai rasteena tuoretta
tujaus currya
tujaus chilijauhetta
pippuria ja paprikajauhetta
2dl kermaa tai puolikas koskenlaskija

Laita n. puoli litraa vettä kiehumaan 3 tai 5 litran kattilaan. Lisää mausteet.
Pilko kasvikset ja laita kiehumaan. Kolmen litran kattilassa itse painelen kauhalla pakettia tiiviimmäksi koska kattila on ihan täynnä.
Keitä kasvikset pehmeäksi ja nosta kattila liedeltä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella varoen roiskeita.
Lisää kerma tai koskenlaskija, sekoittele että kerma/koskenlaskija sekoittuu tasaisesti joukkoon.
Nauti kauraleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti