tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kevät jatkuu, ihme

Vaikka taas on lunta lupailtu tupaan niin ei ole vieläkään lunta tupaan tullut. Yöt ovat edelleen kymmenen pakkasasteen molemmin puolin olleet koko ajan, päivälämpötilat vaihtelee viiden ja kymmenen välillä. Maa on ollut paljas jo todella pitkään mutta routa ei ole päässyt sulamaan. Kasvit on ihan sekaisin, yrittää nostaa nuppuja ja jäätyvät sitten tai kuivavat kun ei ole edes pinnasta maa sulanut.

Noh, nyt on ainakin tuosta peltopläntiltä johon aurinko paistaa aamusta iltaan routa alkanut sulamaan että sain viimein tarpeeksi syvän haudan Tuijalle kaivettua ja nyt on misu paremmassa turvassa kuin navetan nurkassa pahvilaatikossa.

Ennen kuin alkoi tämä älytön siitepölykausi Juha aloitti koivikon harvennuksen. Ja minä alkavassa flunssassa irrottelin oksia minkä ranteet antoi periksi. 

 


Tänään (1.4) kuvatodisteiden mukainen sisilisko on jo tullut esille. En aprillaa siis. Olin haravoimassa pihaa kun haravoin tämän ressukan myös. Niin oli kohmeessa ettei muuta kärsinyt kuin olla haravan kiskasemassa asennossa. Lämmitin sitä hieman kämmenissä että näin ettei toinen ollut vauroitunut ja vein sitten aurinkoiselle kivelle ja hain sisältä kameran. Josta akku loppui ennen kuin sain yhtäkään kuvaa, joten eikun uudet paristot sisään ja sit nostin kohteliaasti jo kiven taakse ryömineen sisiliskon kuvattavaksi ja sitten laitoin kivien sekaan havujen alle suojaan jatkamaan horrostamista. 

Miun pikkupossu jäi pensaan alle talveksi nukkumaan ja siellä se ehjänä edelleen nukkuu. Tämä puoli pihasta olisi jo haravoitu \o/  Vielä olen siitä flunssasta toipilaana niin en paljoa jaksa kerralla, mut muutama neliö kerrallaan homma etenee kyllä. Sit oiskin toi toinen puoli joka on aikasta paljon isompi...

Nämä on muuten äärettömän kätevät! Näillä tassuilla saa nostettua haravointijätteet isoina määrinä kottikärryihin tai kantaa pois. Reunan piikeillä sit voi haravoida kasan alta loputkin pois.

 Sen verran on tämä aurinko saanut miussakin aikaan et ostin yli viikko sitten taimimultaa, 3 pv sitten sain laitettua munakennoja muovilaatikkoon ja tänään sain ostettua kirsikkatomaatti ja sweet william kasvihuoneet lidlistä (1.50e ei paha). Ne kaksi jopa jaksoin laittaa ihan kylvöksi asti! Nyt kun jaksaisi nuo kaikki loputkin siemenet... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti