maanantai 25. helmikuuta 2013

Kirja-arvostelu; Yksinkertaisesti neuloen


Yksinkertaisesti neuloen, 20 helppoa ja kaunista neuleohjetta. Erika Knight, moreeni 2010

Ensivaikutelma; Kaunis, seesteinen, kattavat perusteet. Tämä kirja on aloittelijoille. Jos haluat oppia neulomaan mutta tietosi ovat tasoa "Siihen käytetään lankaa ja jotain tikkuja, aye?" tämä kirja on JUURI SINULLE. Tässä opetetaan kaikki perusteet ja perustekniikat ja pinnat rautalangasta vääntämällä. Loistava aasipaperi, ja selkeämpi kuin Stitch&Bitch opukset. 

Ensin tutustutaan tarvikkeisiin ja työtapoihin. Lankojen perusteita ja eroja käydään läpi ja verrataan niitä maailmalla oleviin standardeihin. Tarvikkeissa -kuten aina- on hieman liikaakin tavaraa verrattuna siihen että aloittamiseen tarvitsen kaksi tikkua ja langanpätkän. Mutta kaikki tarvikkeet tulevat tarpeeseen kyllä heti kun aiot tehdä jotain tiskirättiä isompaa. Ainakin jos aiot tehdä sen kunnolla. 
Lankojen ja puikkojen piteleminen opetetaan molemmille käsille, vaikka suomessa yleisempi onkin että kulkeva lanka on vasemmassa kädessä. Kaikki perusteet opetetaan hyvin yksityiskohtaisesti. Vaikka kuinka edistyisit ja olisit maailman paras neuloja, nämä on ne asiat joista ne parhaat neuleet syntyy. Ja kerrankin ne opetetaan selkeästi. 

Kirjassa opetetaan mallitilkut, lyhenteet, ohjeiden lukeminen, neuleiden kokoaminen, virheiden korjaus sekä neuleiden hoito. Mallineulekirjastossa on 24 kuvaa eri pinnoista sekä perus palmikoista ja raitaneuleista. Ohjeet näihin ovat selkeät ja kuvat pelkistetyt ja kauniit. Mallien selaus on helppoa ja miellyttävää. Kirjassa on 20 neuleohjetta helposta kaulahuivista neuletakkiin, ja jokaiseen malliin on vinkki edistyneemmille ja jos haluaa nostaa vaikeustasoa. Kuitenkin kirja on selvästi aloittelijoille ja odottaa että kirjan jälkeen olet edistyneempi ja reippaasti. 

Lyhyesti; Paras aloittelijoille suunnattu peruskirja. Ja sisältää ohjeen ihanaan tilkkuvilttiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti