perjantai 22. helmikuuta 2013

Käsitöitä


UWA -töitä valmistunut, jee!

Ensimmäisenä on toppi Novitan Miami langasta. En muista mistä keksin että tuosta langasta pitää toppi tehdä, ehkä nähnyt kuvan jossain ja sitten löytänyt halvalla langat niin päätös on syntynyt. Neuletopit ovat itseasiassa ihania, mutta koska olen muodokas ne on ongelmallisia. Ne ei ikinä istu eikä ole imartelevia. Sama ongelma on kyllä kaikissa yläosaneuleissa itseasiassa, ne on suunniteltu pienirintaisille. Joten ajattelin et nyt teen sitten omille muodoille sopivan topin, ja koska en langanmenekistä tietänyt se piti aloittaa ylhäältä että pituus määräytyy langan riittävyyden mukaan. Aloitus oli oikeastaan helppo, nelosen puikoilla 11s ja olkaimia tekemään yhtä aikaa. Lisäykset oli sitten vaikeampia, rintaa kohdin tein vain tasaisesti mutta että saisi kainaloaukon sopivaksi sitä piti purkaa pari kertaa. On se itseasiassa vieläkin hiukan outo mutta tarpeeksi hyvä. voihan sitä kiristää ompelemalla silmukoita kireämmäksi jälkikäteen jos käytössä alkaa häiritä tosissaan. Rinnoille tein tilaa lisäämällä silmukoita aika reippaasti kaula-aukon alla, ja kun oltiin yli rinnan puolivälin aloin kutistaa neuletta taas. Aika summamutikassa ja mallailemalla kaikki menee ja parasta toivomalla. Takakappaleen aloitin sitten, ensin olkaimet ja sitten tasaisemmaksi tulevaa suurta selkäaukkoa ja taas niitä kirotun kainalo-aukkoja arpomaan. Selän muodot jätin paljon lievemmeksi, vain hieman kaventelin vyötärön kohdilla. Alareunaan tein ensin 2o, 2n -helmineuletta koristeeksi, sitten reikäkerroksen (lk, kavennus) ja lopuksi perinteistä helmineuletta koristeeksi taas. Mallailulla pituuskin tuli, ja hieman liian lyhyeksi jäi että visuaalisesti lyhentää muutenkin lyttänää yläosaani. Lankaa jäi n. 20g yli, kunnes löysin vielä yhden kerän ja ties miten monta on piiloteltuna myös... että oisi sitä pituutta saanut mutta ajattelin etten pura, jätetään tuohon ja uusi onni uuden työn kanssa! Lankaa meni vajaa 200g, koko on isorintaisen 50.

Topissa roikkuu kaksi suurta peruslapasta, lankana Pallaksen teetee. Loppui kesken kuten vihreästä jatkosta huomaa. Lankaa meni 54 grammaa, onneksi oli niin isot että meni yli sen 50 gramman rajan, toisaalta hieman pienempi niin olisi riittänyt tuo sininen lanka...

Alimpana Novitan Kelosta tehty... hame. Tai siis on se hame mutta enemmän se on suuri oodi ihmisen epäonnistumiselle, typeryydelle ja osaamattomuudelle. Näin Viron käsityölehdessä ihanan mekon jossa oli tuonkaltainen hameosa. Sen pituus koossa xs oli muistaakseni 2 metriä? Se oli ihanan muhkea ja rypytetty vyötärölle ja miehän halusin samanlaisen! Lankaa oli 700 grammaa, joten aloitin tehdä hametta omilla kuvioilla ja 500 gramman jälkeen pistin putkeksi että riittää reunapitsiinkin. Ongelmahan on vain että tuo on 120cm pitkä. Kuten miun persekin. Asia jonka jotenkin tajusin vasta kun vedin tuota päälle... Ja kirosin ja mitin puranko ja ajtkan sen 200g enkä tee reunapitsiä. Mie sanoi et se on parempi tuollasena istuvana ja päivien pähkäilyn ja kiroamisen jälkeen se jäi tuohon. Tein sitten siihen reunapitsiä useampaakin yritelmää mut ei tunnu mikän sopivan. Joten olkoon tuommonen. Jotain tuohon reunaan pitää keksiä ettei kurttuunu noin mutta nyt saa olla kun koko hame ottaa päähän. Muuten se on ihan kiva. Paitsi että muistuttaa kuinka tyhmä (ja köyhä) ihminen on. Tuota vihreää keloa kun ei tuntunut koko Suomesta löytyvän, Pielaveden K-Marketista lopulta löysin ja ostin sieltä langat. Ja kalliiksi tuli. Jotta saisin oikeasti sen ihanan puff! hameen pitäisi varata pari kiloa keloa tälle perseelle. Pahintahan tässä on se vaikka laihuttasin itseni tikuksi miulle jää silti leveä perä kun on nämä hienot synnyttäjän lanteet. Kalliiksi käy tämä keho.

1 kommentti:

  1. Todella hienoja töitä sinulla. Niimpä päätin antaa blogillesi tunnustuksen.

    Tunnustus löytyy täältä:
    http://neulojattarennurkkaus.blogspot.fi/

    VastaaPoista