maanantai 15. lokakuuta 2012

Jotain saatu aikaankin

Vaikka alkaa elämä painaa kuin lyijylasti ja uupumus vaivaa niin kuitenkin; miltei vuosi tähän meni mutta neulemekon helmaosa on neulottu!

Lanka on Novitan Nallea ja tuohon on mennyt muistaakseni päälle 500grammaa tähän mennessä. Helma on vähän liiankin vahvasti A-linjainen mutta mokailin ja sitten en jaksanut purkaa ja pidän leveistä helmoista niin anti mennä vaan, katsoo nyt miten se tasottuu ja asettuu. (Tasanne on remontissa, älkää kuvitelkokaan että tuollaista keltaista kodissani muuten sietäisin...)
Ohje on tämä. Siis suuntaa -antavana, en minä ikinä ole oppinut ohjetta noudattamaan. 

Uusimmassa Modassa oli ihana pitsisukkien ohje josta ajattelin että teksin sellaiset stay-up -sukat. Eli eikun ostamaan haarukkapitsivehe ja opettelemaan haarukkapitsilöintiä. Ensimmäinen erä oli todella kaunis ja tasainen mutta ei pysynyt kasassa. Eli luetaan ne ohjeet miten sitä oikeasti tehdään ja tehdään nyt enemmän sen mukaan. Tässä ensimmäinen pitsisuikale tehtynä, tämä taitellaan nelinkerroin ja virkataan yhteen. 


Hitaintahan tässä on tämä; jokaisen haarukkapitsin lenkin väliin tehdä 2 tai 3 silmukkaa (ohje on kolme mutta miulla tuntuu vaihtelevan)ja kun ensimmäisen pituus on jo lähes kolme metriä... Siihen mahtuu monta lenkkiä. Ja siistintä molemminpuolin. Ja minä tyhmä ajattelin että tämä olisi nopea osuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti