keskiviikko 10. lokakuuta 2012

MisLuckin kokeellinen keittiö -keksit

Toinen makumaailma jota halusin oli joulu. Meillä jo jouluntuoksuinen kynttilä palaa ja kanelintuoksuisia kynttilöitä tuoksuteltiin ja tuikut on piahalla ja lahjoja tehdään ja... Kyllä, on ihan liian aikaista mutta silti halusin sitä makumaailmaa. En täysin mutta sinnepäin. Ensin mietin että piparimausteisia keksejä? Meh, niitä on maailma pullollaan. Jotain uutta olisi kiva kokeilla. Piparitaikina? Menisihän se, sitä voisi napsia sitten glögin kanssa pitkin syksyä. (Ei ei ei, se ei ole jouluista eikä maailma ole sitä pullollaan... *viheltelyä*)
Mutta enpä aikonut tehdä pipareita! Ha haa!

Koska minulla oli vielä puoli annosta murotaikinaa, kaulitsin sen laataksi. Sitten kaulitsin ihan perus piparitaikinaa toiseksi laataksi päälle. Sitten kovia hedelmäkarkkeja tehosekoittimeen ja tätä muruseosta kolmanneksi laataksi näiden kahden päälle. (Halvempaa kuin tutti frutti seos)
Sitten käärin taikinat kuin kääretortun. Käärikää tiukasti. Ainiin, ja helpointa on jos teette murotaikinan kaulitsemisen leivinpaperille niin saatte siitä käärintäapua. Sitten vaan päät umpeen, ja terävällä veitsellä leikataan siivuja jotka lätkitään pellille. Ja pelti uuniin. 225 astetta ja n. varttikohan olisi mennyt. Keksit tosin piti kääntää puolessavälin koska pohja otti väriä, päällinen ei.Minä tykkäsin näistä. Pipari antaa sitä jouluista makua, murotaikina pehmentää sen keksiksi ja karkkimurska antaa mukavaa lisämakua ja tekstuuria. Keksiä voi syödä kuorimalla tai kuten perinteisiä keksejä.
Langattaret arvioivat taas että nämä ovat hieman liiankin makeita. Makean ystäville suosittelen kyllä. Toimisi varmasti myös ilman karkkimurskaa välissä, hieman kuivahkoksi tosin maku voi silloin jäädä. Parhaimmillaan glögin tai teen kanssa.

En tiedä onko kukaan tällaisia kääretorttu -keksejä koskaan tehnyt, mutta Mansikkamäen Ebe teki joskus vuodatuksen blogissaan keksejä joissa oli juurikin toinen taikina keskellä ja ympärillä toinen taikina. Sellaisia nappeja. Ja muistaakseni ripotteli tutti frutti murskaa päälle. Tai jonnekin. En muista. Mutta siitä lähti tämä kääretorttuidea. Ajattelin että maut tulevat tasaisemmin sekoitetuksi tässä tekniikassa kuin jos toista olisi pötkö keskellä ja toista vain reunoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti