torstai 23. lokakuuta 2014

Matka Riikaan -Day 3 (jatkoa kesästä)

Palataanpas Latviaan pitkän ajan jälkeen;

Lisää ympärikävelyä ja tutkintaa tapahtui. Käytiin kirkoissa, ja tuo koristeellisen kyltin pääkallo on muuten oikea... Awesome.
Aiemmin kuvattu patsas löytyi myös ja siellä oli sotilaat vahtimassa ja marssimassa. Joko ihan huvikseen turistikohteena tai sit ihan funktiona, don't know. Oli siellä poliisipartiokin ja yks poliisi oli koko ajan tiellä kun yritin otaa kuvaa. Luckily my luschious booty sai varovasti tehtyä tilaa kuvaamiselle. 

Paikallista graffititaidetta. 


Keskeltä kaunista puistoa löytyi tällainen palanut, upea ilmestys joka oli piilotettu lauta-aidan taakse. Pakkohan se oli piipahtaa kuvaamassa ja sitten juosta (taas) porukat kiinni. 

Patsastelua puistossa. 

Tämä teki minusta aasian markkinoilla kuuluisan kun yksi ryhmä oli siellä nauramassa ja kuvaamassa minua. Kuvasin miekin tätä eestäpäin mutta kun oli kuuma ja vesi oli viileää ja jos teininäkin kävin uimassa kaikissa suihkulähteissä... Okei joo, I just wanted to squeeze that ass. Tilannekomiikkaa. Ja se vesi oli oikeesti kivan viileetä. 

Sitten vuokrattiin vene ja lähdettiin jokea pitkin katselemaan nähtävyyksiä. Minä otin ensimmäisen soutuvuoron (joka tuntui huvittavan monia).

Tämmösiä pikkupatsaita kukkapenkeissä huomasi joelta joita ei tullut kävellessä huomattua. 

SELFIE! (With mom)

Sit löytyi urhea ratsu jonka peräpää osoitti kivaan korukauppaan joka oli myös pienoismuseo. 

Kopioita vanhoista Suomalaisista rannekoruista pronssikaudelta. Siellä oli paljon vanhoja, alkuperäisiä koruja sekä niiden replikoita. Ostinkin sieltä sitten kauniit korvikset jotka sopivat aiemmin ostettuun rintaneulaan. Sääli ettei korviksia ollut pronssisena. 

Sitten alkoi olla jo maha tyhjä ja kun tämän keskiaikaisen ravintolan ohi oltiin menty niin monta kertaa piti jo pysähtyä käymään. Ensin mennään pari kerrosta alas maan alle pimeään vain kynttilöillä valaistuun luolaan jossa oli keskiaikaisia koristeita, massiiviset pöydät ja pahanmakuiset suolakurkut. Ja älyttömät hyvät valkosipulileipätikut. 


Tämän jälkeen aikuiset poistuivat hotellille ja minä lähdin vielä shoppailemaan. Ensin juoksin takaisinpäin aiemmin käydyssä lankakaupassa lisää lankaa ja sitten lähdin etsimään normaalia kauppaa josta löytyisi pattereita. Kun olin kävellyt vanhan kaupungin toiselle puolen löysin ART (and shopping) ostoskeskuksen jota luultiin taidegalleriaksi kun se oli sellanen lasipalatsi... Mut se olikin ostoskeskus. Sietä sitten katsoin suorimman reitin hotellille koska kassi painoi, oli turkasen kuuma, jano ja väsytti. Eli enkös lähtenyt väärään suuntaan ja kiersin n. 2-3km ylimääräisen lenkin. Mut sen varrella näin mm. OP pankin!

Hotellilla levähdin hetken, viilentelin jalkoja ja sitten lähdettiin vielä yhdelle kierrokselle rantaan! Siellä oli tällanen bussiravintola jossa käytiin drinkeillä. Täti löysi taas pylvään. Täti voi keikistellä pylvään luona ("Enkä keikistele!")Bussissa oli merelle päin oleva terassi johon oli kerätty erilaisia pöytiä ja sohvia varmaan kierrätyskeskuksista, roskalavoilta ja saatu lahjotusina. Ne oli hienon näkösiä ja näköalat ol hienot ja ne sohvat olikin ihan täynnä kaiteen vieressä. 

Viimeisenä mentiin syömään ravintolaan jossa oli törkeän hyvä ruoka (joka tuli hitaasti koska se oli tupaten täynnä) ja joka oli aika sammakkomaisella teemalla.  Oli hassuja sammakoita, tunkeilevia sammakoita ja pirun pelottavan näkösiä sammakoita.Siellä oli myös älyttömästi akvaarioita. 

Matkalla kotiin löytyi vielä yksi ylisöpö graffiti jonka täti (vai olikoha äiti) bongasi katutasosta.

1 kommentti:

  1. Miekin voisin lähteä tuonne patsastelemaan :) Kiitos aurinkoisista kuvista!

    VastaaPoista