tiistai 18. maaliskuuta 2014

Update on the itty bitty kitty.

Se ei ole flunssa. Vaikka ilta alkoi hyvin ja kissa tuntui olevan vain uupunut alkoi sitten vahva kuolaaminen ja syljeskely jossa oli hieman verta. Vlkaisin suuhun ja yhden hampaan juuresta ikenestä tuli verta niin en huolestunut. Pyyhin vain suuta ja räkiä pois ja juotin vettä. Illemmasta alkoi kissa mennä heikompaan kuntoon; kävellessä alkoi hoippumaan.
Yöllä sitten heräsin ja kävin vessassa ja tarkistin samalla kissan tilanteen. Tuija oli vetäytynyt lipaston alle perimmäiseen nurkkaan. Ei tullut luokse kun kutuin, mutta kun pääsin sänkyyn ja olin nukahtamassa se raapi ovea ja menin sitten katsomaan oisko tyttö piristynyt. Hiukan säikäytti kun tytöllä oli koko turpa veressä. Pesin naaman ja katoin mistä sitä tulee; edelleen suusta ja nyt myös sieraimista. Sieraimet oli miltei muurautunut umpeen. Äkkiä soittamaan eläinlääkärille ja kyselemään apuja. Koska kissa kuitenkin kulki omin voimin, verta ei vuotamalla vuotanut ja jaksoi huutaa (perään) tuumattiin että katotaan aamulla kaheksan aikaan sitten, niin akuutti ei tilanne vielä ole.
Eläinlääkärillä ei voitu ottaa kuvia koska tyttö on liian huonossa kunnossa rauhotukseen. Annettiin antibioottia, särkylääkettä ja nesteytettiin. Mitään vikaa ei vielä löydetty, suuta aristaa ja kehkot rohisee mutta hengittää kuitenkin rauhallisesti. Ircissä ehdotettiin että jos on korkealta tippunut/hypännyt olisi voinut leukansa murtaa. Mutta kun kuitenkin eilen vielä joi maidot niin hyvällä ruokahalulla ja ongelmitta ja nyt on lopettanut ihan kaiken syömisen ja juomisen. Hyvä että saa truutallakaan vettä annettua. Mutta voi olla että shokkireaktio sitten vetää noin huonoon kuntoon. Runsasta verenvuotoa ei kutenkaan vieläkään ole joten tyttö tuli päiväksi kotiin ja huomisaamuna katsotaan onko tilanne kehittynyt että voitaisiin kuvata tai mitn jatketaan hoitoa. Laitoin aurinkoon makaamaan että saisi lämpimässä olla mutta hoiperteli pois joten toin tähän kanin häkin viereen tietokoneen luokse. Tässä nukkuu rauhallisesti eikä lähde vaeltelemaan niin saa olla sitten. Voipi silitellä koneella ollessa.
Katellaanhan mitä huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti