keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Tulppaanimoka

Ostin tuossa syksyllä n. 200 tulppaanimukulaa. Olen näköjään osan saanut multaan ja loput hävisivät. PUFF! Katosi. Sinne meni minun kevään tulppaaniloisto. Noh, tässä sitten siivoillessa ne löytyi tuolta varastohuoneesta pohjimmaisena törkyjen alta. Saaneet kylmäkäsittelynsä siellä ja iso osa itää iloisesti. Sen näkösiä olivat että multaan ne on saatava mutta minne ihmeeseen minä sellaisen määrän tulppaaneja saan tungettua?!

Pihalle.


Minulla kun on suuria rakennussaaveja vedenkeruuseen ja istutusaltaiksi niin nehän sopivat. Pohjalle 20 litraa multaa, sitten mukuloita muutaman sentin välein tasaisesti multaan ja toiset 20 litraa multaa päälle. Jotta muutos ei olisi ihan niin dramaattinen pidin mukuloita päivällä pihalla ja mullat sisällä että mullan lämpö pysyisi jongin aikaa ja mukulat olisvat tottuneet kylmempään. Sitten suojaksi kolasin kasan lunta ympärille ja tiivistelin hieman ja lisää päälle.



Mullan päälle sitten laitoin usean kerroksen sanomalehtiä ja niiden päälle kiviä loppupäiväksi auringonvaloa imemään itseensä. Illemmalla kaadoin sitten parikymmentä litraa puruja kaiken päälle. Vielä on tarkoitus havuja hakea ympärille koska tuo lumi sulaa niin nopeaa.


Keväämmällä sitten nähdään mitä tästäkin tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti