torstai 17. tammikuuta 2013

Aikaansaatuja

Nyt kun joulu on häthätää ohi (köh köh) niin voi paljastaa mitä kaikkea neuloin joululahjoiksi. Jos nyt kuvat enää löytyy. Samalla voidaankin tutkia mitä muuta aikaansaannoksia on tullut tehtyä.

Serkku pyysi muhkeaa beesiä kauluria. Koska tylsiä kaulureita löytyy kyllä niin halusin tehdä jotain erilaista. Eli neuloin kolme pitkää putkea jotka sitten letitin ja ompelin putkeksi. Lankana käytin kolmea lankavarastosta löytynyttä sekalankaa. Se on muhkea ja minusta sen verran kiva että itselleni aion samanlaisen tehdä myös, hieman erivärisenä tosin. En tiedä mitä serkku piti mutta toivottavasti piti.


Tädit ovat välillä vaikeita kun minulla ei varaa ole ostaa hienouksia mutta jotain erityistä silti haluaisin heille tehdä. Mutta lapasethan on aina ajankohtaiset talvella? Toiselle tädille tein teetee pallaksesta nuo sinikuvioidut lapaset joita voi käyttää joko sellaisenaan tai työrukkasten alla lisälämmikkeenä.
Toiselle tädille tein Puron aamuruskosta lapaset. Nämä ovat hieman paksummat ja täyttä villaa jotta lämmittäisi vahvemmin kovilla pakkasilla. Ehkä olisi hieman pitänyt huovuttaa koska olivat ehkä liian löysät? Mutta lapaset ainakin itselläni huopuu kyllä käytössäkin.
Pallaksen lapasiin tein peukalokiilan ja muuten ohje on päästä revity ja valitettavasti toisessa peukalossa sen huomaa... (sorriiii!) Toiset tein sitten ihan aukkopeukalolla jotta edes niistä tulisi samanlaiset. No, eipä tullut mutta on niissä sentään peukalot... Mikäköhän siinä on etten vain osaa tehdä kahta samanlaista edes yhtäaikaa neulottuna?!

Muita en muista mitä olen tehnyt enkä kuvia löydä niin... :S

Mutta tässäpä on Novitan Silmu langasta tehty kauluri! En ole koskaan innostunut noista erikoislangoista, hieman liian erikoisia aina minun makuuni. Mutta tästä blogista löysin Silmulangasta tehdyn kaulurin ja se oli sen verran hyvännäköinen että pakkohan se oli kokeilla!
Tämä tosiaan venyy ja paukkuu käytössä joten kannattaa tehdä leveämpi ja lyhyempi mitä aikoo. Itse neuloin sen pituiseksi että menee kaksi kertaa kaulan ympäri ja käytössä virui nopeasti ohueksi ja menee nyt kolme kertaa jo ympäri. Onneksi lankaa jäi yli (2 kerää varasin) joten olen virkannut sitten lisää leveyttä myöhemmin. On todella lämmin eikä kutita kuin ensimmäisellä kerralla hetken.


Sitten tein varsin katastrofaalisen takin Jambosta. Siitä tuli ihan pikkuisen liian iso, ja koska se on 97% villaa aattelin että tämähän huovuttuu! Ja 30 astetta pesukoneeseen ja pari pyyhettä perään. Ei kutistunut. No kuudessakympissä sama käsittely! Ei pienentynyt... Yheksänkymppiä, on se nyt s****na! Ja mikä oli tulos? Tämä virui ja venyi entisestään ja o nyt varsinainen teltta. >.< Että jos tulee liian iso pura tai tee kutistelankoja sekaan, elä yritäkään mokomaa huovuttaa. Mutta on se lämmin silti.
Mukana kuvassa ensimmäinen UWA-työni! Hapsukaulahuivi Schchenmayrin Aventica -langasta. 40, 4n ja sitten keksitään pyörää uudestaan. Kun tein hapsuja ensin virkkuukoukulla vedin yksittäisiä lankoja ja solmin ne hapsuiksi. Sitten keksin että jos teen pidempiä lankoja voin laittaa pari yhteen, vetää silmukan läpi, päät silmukan läpi ja kiristää ja hapsu on valmis! (kuten hapsut tehdään) Sitten tunsin itseni todella typeräksi kun en tätä heti keksinyt... Lankaa meni hiukan päälle 2 kerää eli vähän päälle 100 grammaa.2 kommenttia:

  1. Pidin :) Hirveen kiva idea ja paksu ja lämmin! Jopa parit kehut saanut hän ;) erihyvää työtä siis

    VastaaPoista