keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Vanhoja näperryksiä

Löytyi noita edellisessä blogissa olleita vanhojen käsitöiden kuvia joten laitetaanpa ne tänne tilaa viemään. Pahoittelen jos on paljon kirjoitusvirheitä, nyt on pää pehmeenä ja kynnet pitkinä ja en osaa elää oikein pitkien kynsien kanssa. Eikä osaa näppäimistökään.

Ensimmäiseksi vanhoja joululahjoja; Tädeilleni neuloin pitsihuivit. Sininen on ullaneuleen Fifi -ohje ja punainen on samasta paikasta Henkäys. Sininen oli Tico Ticoa, punaisesta ei mitään mielikuvaa. Alustana on vierassänky jonka päällä on suosikkipäiväpeitteeni; lehmäpeitto! <3 Äiti oli joskus löytänyt tuota kangaskaupasta ja osti peittoa varten palan, olen jatkanut sitä mustalla kaitaleella ja toisella pienellä palalla. Aivan ihana ihana lehmäkangas! <3


Seuraavana esittelyssä virkattu lätsä jonka ystäväni pyysi minua tekemään. Ensimmäisiä virkkaustöitäni ja sen oli näkönenkin. Kelpasihan tuo kuitenkin. Ohje oli englanninkielinen josta en paljoa tajunnut joten tein tekemällä ja purkamalla ja kuvaa tuijottamalla hatun.

Tällaisia ruusuja olen virkkaillut myös Simssiä pelatessani. Eri lankalaaduista saa todella ihania ja romanttisiakin. Ohje oli entisellä koneella tallessa, eräästä blogista bongattua. Pitää yrittää löytää blogi jakoon.

Tällaisen huivin tein -Henkäyksen ohjeella jälleen, paitsi reunapitsit olen löytänyt jostain. Lankana Rowanin fine lace. Mukana myös yksi samasta langasta tehty ruusu. Hieman epämuodostuneesti lätkitty oveen. :D

Yrityksiä opetella virkkaamaan jälleen, jättimäinen kukkahuivi neliönmuotoisista ja kolmionmallisista paloista, joku suuren käsityön ohje oli tässä takana muuteltuna sellaiseksi että ymmärsin ja osasin tehdä.

Anopille pinkki pörröpipo leteillä, tilaustyö. Miehellä on samanlainen mutta ilman lettejä ja pienemmillä ommelluilla korvilla.

Suuren käsityön ohje jälleen, vasemmalla millainen pitäisi olla, oikealla ennen napitusta. Hieman epämuodostunuthan tuosta tuli ja kaipaa vyötä, muuten tykkään kyllä ja pidossa ollut.

2 kommenttia:

 1. TEstailen että joko saa kommentit näkyviin.
  Upeita töitä sulla.
  Eija

  VastaaPoista
 2. No, niin. Nyt saa häirikkökin kommenttinsa julki, eikä tarvii kirjautua minnekään :-). Sinnan lempparimekko oli aikoinaan lehmäkuvioinen (siis oikeasti äidin lemppari - neiti oli sen verran pieni, ettei siltä kysytty mielipidettä).Oikein kiva tuo kukkahuivi. Tää täällä hiplailee harmaata lankakerää ja manaa kipeää kyynärpäätä. Nettisurffailu ei kyllä taida sitä parantaa...

  Kirsi

  VastaaPoista