keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Hanko -neuletakki

Löysin tällaisen siltä ajalta kun Hanko tuli kauppoihin. Se korjattu versio on vieläkin vaiheessa.... inspiraation puutos iski. Ehkä.Kun ensimmäisen kerran neuloin hankoa tiesin että haluan siitä istuvan army/bikerinspirationaalisen neuletakin syksylle. Pienemmillä puikoilla neuleesta saa tiivimpää ja tukevampaa joten se sopii takkiin. Hangon pinta on sileässä neuleessa valmiiksi kulunut ja hieman nyppyyntyneen näköinen joka sopii ajateltuun takkiin loistavasti.

Sääli etten osannut tehdä ajattelemaani takkia. Että tämä olisi oikeanlainen pitäisi vyötäröltä kaventaa vielä n. 10cm. Itse olen vahva päärynä, tämä on omenavartalolle. Mutta ainakin tämä on lämmin.

Ohje;
Hanko -lanka väri 433
Puikot nro 5 tai 4.5 käsialan mukaan
Minun testitilkussa 17 s on 10cm. Tämä on omenavartalolle jolla on lyhyt selkä. Vartalon ympärys n. 130cm.

 Etukappaleet;
Luo 57 silmukkaa ja neulo 3 nurin 3oikein joustinta, paitsi KE reunassa 3 silmukalla helmineuletta. Helmineule jatkuu koko kappaleen matkalta, joustinta neulotaan 6cm.
Valitse oikeaksi kerrokseksi puoli jonka reuna on nurjalla neulottu ja aloita sileä neule. Kun kappaleen korkeus on 13cm kavenna kyljen puolella 1s ja kolmen kerroksen jälkeen jälleen 1s. Kun ensimmäisestä kavennuksesta on 8cm lisää kyljen puolella 1s.
Kun kappaleen korkeus on 32 cm päätä kainalossa 5s. Kavenna sitten joka toinen kerros kainalossa 5x 2s ja KE ennen helmineuletta 4x 1s. Helmineuletta on siis koko ajan 3s. Tämän jälkeen kavenna kainalossa vielä viiden kerroksen välein 2x 1s.
Kun kädentien korkeus on 14cm ota 17s pääntieltä odottamaan ja neulo lopuilla 5cm. Päättele löyhästi tai jätä apulangalle odottamaan.

Takakappale;
Luo 108s. Neulo 3n, 3o joustinta 6cm ja valitse etupuoleksi kerros jossa reunat ovat nurjalla neulottuja. Aloita sileä neule. Kun kappaleen korkeus on 13cm kavenna molemmissa reunoissa joka toinen kerros 3x1s. 8cm ensimmäisestä kavennuksesta lisää molemmin puolin 1s.
Kun kappaleen korkeus on 32cm päätä molemmin puolin kainaloiksi joka toinen kerros 2x 5s. Kavenna tästä lähtien kappaleen keskellä joka kolmas kerros 5x 1s. Kavenna lisäksi molemmissa reunoissa joka kolmas kerros 3x 2s.
Kun kädentien korkus on 16cm ota reunoista 19silmukkaa ja neulo näillä vielä 2cm. Jätä keskeltä silmukat odottamaan.

Höyrytä kappaleet muotoonsa (jos jaksat ja olet fiksu) ja ompele sivu- ja olkasaumat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti