lauantai 7. kesäkuuta 2014

Värjäyspiste

Kun tässä olen noita efektivärjäyskurssin villoja pyöritellyt olen huomannut että keltainen ja punainen on auttamattomasti liian vahvoja verrattuna muihin vyyhteihin. Tarkoitus kun on tehdä tiuha kirjoneulevillapaita niin nuo ei soinnu siihen yhtään. Joten kyselin saisiko ostaa lisää lankaa kotikartanolta ja aion värjätä ne sitten kasviväreillä ihan ni sitten sointuu viimeistään. Mutta keittiö on kuuma jos padat porisee ja nyt tarvii niin paljon lupiinia ja voikukkaa ja koivua että se on sotkusta... Joten tää homma siirretään pihalle!
Ensin piti tehdä vaan tiilikasa johon saa tulet että sen päälle saa padan porisemaan mutta se sit riistäyty vähän käsistä.


Kun padalle oli paikka katoin että risukossa on lava. Viskoin maahan paksun kerroksen kanin käytettyjä heiniä ettei mikään pääse kasvamaan läpi ja lava sen päälle. Tämän päälle roijasin surkeaksi havaitun "itseteinvarttimeni" kasvilavan ja sen päälle vielä pari lavaa pohjapuolet vastakkain. Taakse laitoin yhden tukikepin. Kasvilavan alaosaan laitoin tiiliä että sinne voi laittaa kuumia kattiloita jäähtymään tai olemaan ja pitämään koko pakkaa tasapainossa. Lavojen pohjapuolien väliin aion laittaa joko ohutta vaneria tai lautaa että siellä on sitten kaksi hyllykköä tavaroilla, ja päälle vahakangas suojaamaan sateelta (mutta antaa homman hengittää) ja helpottamaan puhtaanapitoa. Tästä rakennelmasta tuli sen verta korkea että voi erittäin suoralla selällä tehdä töitä joka on aivan ihanaa. Tulee varmasti käytettyä ruukutukseen yms. Pitää vaan rakentaa tukevampi pohja.


En löytänyt mistään rautatankoa enkä ritilää jonka päälle olisi padan saanut aseteltua joten siirtelin tiilejä sitten niin että ne muodostavat tuen padalle. Ja sitten tiilejä painoksi reunalle ettei koko homma romahda. Ihan hyvä hätäratkaisu mutta pitää tuo uusiksi tehdä. Pitää olla tulisijan kapeampi ja himpun verran voisi olla korkeampi. Niin nuo foliot laitoin koska kävi sääliksi heti noeta ja liata kaunis uusi pata mutta käyttöönhän tuo on ostettu eikä koristeeksi...

Ja ensimmäisenä sitten laitoin kilon voikukan kukintoja tuonne kiehumaan ja liemeksi muuttumaan joten kun liemi valmistuu pitää purettaa ne langat että saa sitten värjäytymään vyyhden! Tähän käytän vanhaa alumiinista 10 litran kattilaani. Koska vyyhtien pitäisi olla ilmavasti vedessä... :D Sinne on tunfettu puoli kiloa lankaa purettumaan. Mahtuu niitä pyörittelemään ja liikuttamaan muttei ihan kuten oppikirjassa neuvotaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti